Strange behavior after 1.78 update.

  • Offline Vikingpowah
  • ICT engineer-trainer-cloud
  • Fresh Spawn
  • *
  • Posts: 11

Strange behavior after 1.78 update.

« posted: Dec 02, 2017, 04:44 PM »
I'm not sure if it's my servers or my client.
I have to join server from my launcher explicit..
I can join other servers from gameconsole.. But when i try enter my own servers i get kicked from battleye
where it say's my client isn't responding.
I was afraid something would happen.
I was thinking it was only me. But i see others too have problem connecting to servers.
Maybe it's something i have to do in the mission file.. ?
No other errors so no rpt file attached.

Re: Strange behavior after 1.78 update.

« Reply #1 posted: Dec 02, 2017, 08:36 PM »
I don't think there is anything wrong that you are doing.  I'm having the same problem running multiple servers off of the same IP address with BattlEye.

They redirected the traffic or something and I can't seem to find a way to fix the problem, unless someone else here knows what we can do to fix this issue.  Everything was fine up until this patch and they just "had" to "fix" battleye, yeah, the only thing they fixed was making it hard to run multiple servers.

Re: Strange behavior after 1.78 update.

« Reply #2 posted: Dec 02, 2017, 09:29 PM »
I think I fixed it.  The problem is in your BEServer.cfg or BEServer_x64.cfg, depending if you run x86 or x64 servers.

Battleye is hard coded into the server ports now.

Example:  I run 2302 for one of my gameservers. 2306 would be for battleye. Change your rConPort in your BEServer.cfg or BEServer_x64.cfg file to 2307, that will fix your problem. Also, make sure you change the port # in BEC if you use that too.
  • Offline Vikingpowah
  • ICT engineer-trainer-cloud
  • Fresh Spawn
  • *
  • Posts: 11

Re: Strange behavior after 1.78 update.

« Reply #3 posted: Dec 03, 2017, 12:26 AM »
i changed it to 6 on port.. but sadly it did not help..
But something else i noticed in my client. see screenshot..
Also i get this battleye thingie..
Never seen the server claims a modless server must verify mods... Even more strange..
Maybe someone has a switch for it in the client so this can be turned off..
But as u say. it's hardcoded.. we might not need Beserver_64.cfg anymore then.?
Hopefully there is a fix for this soon. I see in steam comments.. so many disappointed people that can't connect directly. They have to do as most of us. Connect from launcher. either Arma3 or a3launcher. that work perfectly..
  • Offline Vikingpowah
  • ICT engineer-trainer-cloud
  • Fresh Spawn
  • *
  • Posts: 11

Re: Strange behavior after 1.78 update.

« Reply #4 posted: Dec 03, 2017, 05:27 PM »
update.

I disabled RCON support totally.. Still need to enter server from launcher.
I don't suspect it's the mission file. it must be some other strange setting that either has to be enabled or disabled.
  • Offline Vikingpowah
  • ICT engineer-trainer-cloud
  • Fresh Spawn
  • *
  • Posts: 11

Re: Strange behavior after 1.78 update. SOLVED

« Reply #5 posted: Dec 05, 2017, 04:23 PM »
New update and now things is more undertanding for me too..

ref : http://forums.a3wasteland.com/index.php?topic=3528.msg19988#msg19988