Improved Status Bar HUD

Re: Improved Status Bar HUD

« Reply #30 posted: May 30, 2015, 07:57 PM »
"If you want to remove the default UI elements , you can use my client\systems\HUD\playerHud.sqf" should this also be in the folders... cant find it...

Morgue!

EDIT: ok, found it... but still can get the status bar to work...

Re: Improved Status Bar HUD

« Reply #31 posted: May 30, 2015, 08:54 PM »
ok, so with a bunch of messing around... I got it... great script!

Morgue!
  • Offline bodybag
  • Hardened
  • ****
  • Posts: 109
  • Gameaholic.se

Re: Improved Status Bar HUD

« Reply #32 posted: Jun 01, 2015, 12:19 PM »
How can I change default blue ui color to red as shown in your screenshot?

I'm also looking forward to change this, anyone?

Re: Improved Status Bar HUD

« Reply #33 posted: Jun 01, 2015, 01:04 PM »
try to change the colorBackground[] = {0.25, 0.51, 0.96, 0.8}; in the file "\client\systems\gunStore\dialog\gunshop_settings.hpp" ion your mission for the gunshop here.

Code: [Select]
class TopBar: IGUIBack
{
idc = -1;
colorBackground[] = {0.25, 0.51, 0.96, 0.8};

#define GunStoreTopBar_H (0.05 * SZ_SCALE)

x = GunStoreMainBG_X;
y = GunStoreMainBG_Y;
w = GunStoreMainBG_W;
h = GunStoreTopBar_H;

You can use http://killzonekid.com/hex-2-arma-gui-colour-converter/ for color preview.
  • Offline CREAMPIE
  • Armaholic
  • Veteran
  • ******
  • Posts: 1083
  • ^_^;;

Re: Improved Status Bar HUD

« Reply #34 posted: Jun 01, 2015, 02:41 PM »
try to change the colorBackground[] = {0.25, 0.51, 0.96, 0.8}; in the file "\client\systems\gunStore\dialog\gunshop_settings.hpp" ion your mission for the gunshop here.

Code: [Select]
class TopBar: IGUIBack
{
idc = -1;
colorBackground[] = {0.25, 0.51, 0.96, 0.8};

#define GunStoreTopBar_H (0.05 * SZ_SCALE)

x = GunStoreMainBG_X;
y = GunStoreMainBG_Y;
w = GunStoreMainBG_W;
h = GunStoreTopBar_H;

You can use http://killzonekid.com/hex-2-arma-gui-colour-converter/ for color preview.

You need to replace the colorBackground in all hpp files relating to the UI stuff =) Just search for the string using a tool like AgentRansack xD


- from the grassy knoll -

Error in statusbar.sqf

« Reply #35 posted: Jun 11, 2015, 09:57 PM »
Can you take a look at my files. I am only trying to add the status bar to my server. In the logs I get an error the following errors:

player createDiaryRecord ["rules", ["Rules", _t>
13:09:57   Error position: <createDiaryRecord ["rules", ["Rules", _t>
13:09:57   Error Type Any, expected String
13:09:57 File mpmissions\__CUR_MP.Altis\client\functions\defineServerRules.sqf, line 15

===============================================================================

13:10:07 Error in expression <_colourDefault;     
switch true do{

case(_thirst >= 100) : {_colourThirst = _colo>
13:10:07   Error position: <_thirst >= 100) : {_colourThirst = _colo>
13:10:07   Error Undefined variable in expression: _thirst
13:10:07 File mpmissions\__CUR_MP.Altis\addons\statusBar\statusbar.sqf, line 135

===============================================================================

Can you see what I am doing wrong. Thanks :)

Also here is the link to my files:

https://drive.google.com/open?id=0B0G9pHaTdBe2flBxM2RYTmpoa1lZMzF0dVlmM3ltSnZMUzFzVlhQcVhCUS13c2RYekhGeFE&authuser=0
  • Offline CREAMPIE
  • Armaholic
  • Veteran
  • ******
  • Posts: 1083
  • ^_^;;

Re: Error in statusbar.sqf

« Reply #36 posted: Jun 13, 2015, 08:40 AM »
Can you take a look at my files. I am only trying to add the status bar to my server. In the logs I get an error the following errors:

player createDiaryRecord ["rules", ["Rules", _t>
13:09:57   Error position: <createDiaryRecord ["rules", ["Rules", _t>
13:09:57   Error Type Any, expected String
13:09:57 File mpmissions\__CUR_MP.Altis\client\functions\defineServerRules.sqf, line 15

===============================================================================

13:10:07 Error in expression <_colourDefault;     
switch true do{

case(_thirst >= 100) : {_colourThirst = _colo>
13:10:07   Error position: <_thirst >= 100) : {_colourThirst = _colo>
13:10:07   Error Undefined variable in expression: _thirst
13:10:07 File mpmissions\__CUR_MP.Altis\addons\statusBar\statusbar.sqf, line 135

===============================================================================

Can you see what I am doing wrong. Thanks :)

Also here is the link to my files:

https://drive.google.com/open?id=0B0G9pHaTdBe2flBxM2RYTmpoa1lZMzF0dVlmM3ltSnZMUzFzVlhQcVhCUS13c2RYekhGeFE&authuser=0

Not entirely sure - but it looks like you have other errors in your mission too - is this a vanilla mission with just the statusBar ?

I am out this morning but will look at the upload later tonight.

- from the grassy knoll -
  • Offline Matt76
  • Mercenary
  • *****
  • Posts: 418
  • co founder of customcombatgaming.com

Re: Improved Status Bar HUD

« Reply #37 posted: Jun 21, 2015, 01:52 AM »
Hi

I'm just playing around with this on my test server and Its getting a bit late and my brain isn't in gear,

i'm not entirely sure what the issue is here

Code: [Select]
0:30:12 Error in expression <_colourDefault;
switch true do{

case(_thirst >= 100) : {_colourThirst = _colo>
 0:30:12   Error position: <_thirst >= 100) : {_colourThirst = _colo>
 0:30:12   Error Undefined variable in expression: _thirst
 0:30:12 File mpmissions\__CUR_MP.stratis\addons\statusBar\statusbar.sqf, line 135
 0:30:12 Error in expression <amage player)) * 100);

any ideas??, this is the start of errors in my client rpt, the only errors i may add :)
  • Offline CREAMPIE
  • Armaholic
  • Veteran
  • ******
  • Posts: 1083
  • ^_^;;

Re: Improved Status Bar HUD

« Reply #38 posted: Jun 21, 2015, 01:01 PM »
Hi

I'm just playing around with this on my test server and Its getting a bit late and my brain isn't in gear,

i'm not entirely sure what the issue is here

Code: [Select]
0:30:12 Error in expression <_colourDefault;
switch true do{

case(_thirst >= 100) : {_colourThirst = _colo>
 0:30:12   Error position: <_thirst >= 100) : {_colourThirst = _colo>
 0:30:12   Error Undefined variable in expression: _thirst
 0:30:12 File mpmissions\__CUR_MP.stratis\addons\statusBar\statusbar.sqf, line 135
 0:30:12 Error in expression <amage player)) * 100);

any ideas??, this is the start of errors in my client rpt, the only errors i may add :)

 Error Undefined variable in expression: _thirst

You're referencing a variable that hasn't been initialized at line 135.

check around line 66 and make sure you have

Code: [Select]
_thirst = ceil (thirstLevel max 0);
Updated extDB Git here - https://github.com/CRE4MPIE/ArmA3_Wasteland_1.1e.Stratis

- from the grassy knoll -
  • Offline Matt76
  • Mercenary
  • *****
  • Posts: 418
  • co founder of customcombatgaming.com

Re: Improved Status Bar HUD

« Reply #39 posted: Jun 21, 2015, 04:07 PM »
That's the odd thing, i used your exact copy of the status bar last night where it's clearly defined.

I jumped on your server and didn't have these client errors yet when i add your files including the HUD .sqf i get this which is bizarre

http://puu.sh/ixdqu/4ce91dcc06.sqf
  • Offline CREAMPIE
  • Armaholic
  • Veteran
  • ******
  • Posts: 1083
  • ^_^;;

Re: Improved Status Bar HUD

« Reply #40 posted: Jun 21, 2015, 05:29 PM »
That's the odd thing, i used your exact copy of the status bar last night where it's clearly defined.

I jumped on your server and didn't have these client errors yet when i add your files including the HUD .sqf i get this which is bizarre

http://puu.sh/ixdqu/4ce91dcc06.sqf

Which Init did you put the statusbar in ? I had some issues if the init was in the main init giving errors cause hungerlevel and thirstLevel hadn't initialized yet. So i moved it to the client init.


Code: [Select]
_hunger = ceil (hungerLevel max 0);
_thirst = ceil (thirstLevel max 0);


https://github.com/CRE4MPIE/ArmA3_Wasteland_1.1e.Stratis/blob/master/client/init.sqf#L146

- from the grassy knoll -
  • Offline Matt76
  • Mercenary
  • *****
  • Posts: 418
  • co founder of customcombatgaming.com

Re: Improved Status Bar HUD

« Reply #41 posted: Jun 21, 2015, 05:51 PM »
Good point, i'll re-look at this tonight i'm sure i put it in the main init last night.
  • Offline Matt76
  • Mercenary
  • *****
  • Posts: 418
  • co founder of customcombatgaming.com

Re: Improved Status Bar HUD

« Reply #42 posted: Jun 22, 2015, 08:37 PM »
You were correct thanks for that however i've decided to keep with the stock wasteland HUD for now, although i must say thank you as this thread gave me the inspiration i needed to do this :)

http://puu.sh/iyI3G/5f0c8f5a75.jpg
Improved Status Bar HUD


  • Offline CREAMPIE
  • Armaholic
  • Veteran
  • ******
  • Posts: 1083
  • ^_^;;

Re: Improved Status Bar HUD

« Reply #43 posted: Jun 22, 2015, 09:19 PM »
You were correct thanks for that however i've decided to keep with the stock wasteland HUD for now, although i must say thank you as this thread gave me the inspiration i needed to do this :)

http://puu.sh/iyI3G/5f0c8f5a75.jpg
Improved Status Bar HUD


Looking good !! xD the red even fits the CCG theme xD




- from the grassy knoll -

Re: Improved Status Bar HUD

« Reply #44 posted: Jul 13, 2015, 09:29 PM »
Matt76, (or Creampie)

Can you share the secret on how to get your logo on the Player inventory page? Was that client side or server side? That looks totally awesome...

Thanks,
Morgue!