class Difficulties not working since update

class Difficulties not working since update

« posted: Apr 21, 2016, 07:09 PM »
hi i have my class difficulties set to

Quote
class Difficulties
{
   class regular
   {
      class Flags
      {
         Armor=1;
         FriendlyTag=1;
         EnemyTag=0;
         MineTag=0;
         HUD=1;
         HUDPerm=1;
         HUDWp=1;
         HUDWpPerm=1;
         HUDGroupInfo=1;
         AutoSpot=0;
         Map=0;
         WeaponCursor=1;
         AutoGuideAT=1;
         ClockIndicator=1;
         3rdPersonView=1;
         UltraAI=0;
         CameraShake=1;
         UnlimitedSaves=1;
         DeathMessages=1;
         NetStats=1;
         VonID=1;
         ExtendetInfoType=1;
      };
      skillFriendly=0.60000002;
      skillEnemy=0.60000002;
      precisionFriendly=0.28;
      precisionEnemy=0.28;
   };
};
singleVoice=0;
maxSamplesPlayed=96;
sceneComplexity=1000000;
shadowZDistance=100;
viewDistance=3000;
preferredObjectViewDistance=3000;
terrainGrid=12.5;
volumeCD=10;
volumeFX=10;
volumeSpeech=10;
volumeVoN=10;
vonRecThreshold=0.029999999;

and there is a few items that dont work as they did i can now see mine markers and vehicle markers over the map also enemy tag anyone else have this

also is there a fix for it

  • Offline Mooney
  • First Blood
  • ***
  • Posts: 56

Re: class Difficulties not working since update

« Reply #1 posted: Apr 21, 2016, 08:05 PM »
BI has updated their page here:
https://community.bistudio.com/wiki/Arma_3_Difficulty_Menu

They have locked some values for certain difficulty classes. Try changing the class from Regular to Recruit and see if it has any effect.

Re: class Difficulties not working since update

« Reply #2 posted: Apr 21, 2016, 08:20 PM »
Use this as your profile and set your difficulty in the server.cfg to custom.

Code: [Select]
difficulty = "Custom";
class DifficultyPresets
{
    class CustomDifficulty
    {
        class Options
        {
            groupIndicators=2;
            friendlyTags=0;
            enemyTags=0;
            detectedMines=0;
            commands=1;
            waypoints=1;
            weaponInfo=0;
            stanceIndicator=1;
            reducedDamage=0;
            staminaBar=0;
            weaponCrosshair=1;
            visionAid=0;
            thirdPersonView=1;
            cameraShake=1;
            scoreTable=1;
            deathMessages=1;
            vonID=1;
            mapContent=0;
            autoReport=0;
            multipleSaves=0;
        };
        aiLevelPreset=2;
    };
    class CustomAILevel
    {
        skillAI=1;
        precisionAI=0;
    };
};

Re: class Difficulties not working since update

« Reply #3 posted: Apr 21, 2016, 08:46 PM »
Use this as your profile and set your difficulty in the server.cfg to custom.

Code: [Select]
difficulty = "Custom";
class DifficultyPresets
{
    class CustomDifficulty
    {
        class Options
        {
            groupIndicators=2;
            friendlyTags=0;
            enemyTags=0;
            detectedMines=0;
            commands=1;
            waypoints=1;
            weaponInfo=0;
            stanceIndicator=1;
            reducedDamage=0;
            staminaBar=0;
            weaponCrosshair=1;
            visionAid=0;
            thirdPersonView=1;
            cameraShake=1;
            scoreTable=1;
            deathMessages=1;
            vonID=1;
            mapContent=0;
            autoReport=0;
            multipleSaves=0;
        };
        aiLevelPreset=2;
    };
    class CustomAILevel
    {
        skillAI=1;
        precisionAI=0;
    };
};

thanks guys working now

  • Offline tenob
  • Fresh Spawn
  • *
  • Posts: 2

Re: class Difficulties not working since update

« Reply #4 posted: Apr 22, 2016, 01:02 AM »
thanks guys working now
It did not work for me,
 
Follow the following steps:
 
  - Linux Server
  - I changed my profile in: /home/profile/.local/share/Arma 3 - Other Profiles / profile / profile.Arma3Profile - Putting only the text above
  - I changed my server.cfg to "Custom"
  - I started the server
 
It did not work, I can not switch to third person

Re: class Difficulties not working since update

« Reply #5 posted: Apr 22, 2016, 04:43 AM »
It did not work for me,
 
Follow the following steps:
 
  - Linux Server
  - I changed my profile in: /home/profile/.local/share/Arma 3 - Other Profiles / profile / profile.Arma3Profile - Putting only the text above
  - I changed my server.cfg to "Custom"
  - I started the server
 
It did not work, I can not switch to third person

Make sure you have the -profile set right in your start up. That's all I can think of.

Re: class Difficulties not working since update

« Reply #6 posted: Apr 22, 2016, 09:11 AM »
after adding this it didnt work for me either

everything still showing mines and players can be spotted over the map

ill need to check it out again
  • Offline tenob
  • Fresh Spawn
  • *
  • Posts: 2

Re: class Difficulties not working since update

« Reply #7 posted: Apr 22, 2016, 02:26 PM »
Make sure you have the -profile set right in your start up. That's all I can think of.
-profile this in my command line, but I noticed that even changing the name to another value (-name = test) the new profile is not created.

When I moved my host did not change my panel configuration xml again and that it already contained a non-standard way of profiles, so that put the command line had no effect.

Now is working, Thankful .. :)